04/51 70 804
Razstavni salon
Imate vprašanja ?
Želite ponudbo?

 

Potrebujete pomoč ali nasvet - kliknite na online klepet 

 

Anketa

Ste že razmišljali o nakupu vodne postelje?


Sestavni deli vodne postelje in tehnični podatki

prerezpostelje02 Vsi modeli vodnih postelj, ki vam jih predstavljamo so vrhunske kvalitete in imajo TUV certifikat, ki zagotavlja visoke standarde in kvaliteto izdelka. Izbira modelov postelj se prilagaja vašim potrebam in željam, vse postelje pa imajo vključene enake sestavne dele. Osnovni sestavni deli vsake vodne postelje so naslednji :
 • Vodna jedra
 • Grelci
 • Penasti okvir
 • Varnostna folija
 • Podstavek
 • Prevleka

 

hr2

Vodna jedra

levo_vsebina Vodna jedra
desno_vsebina

Vodna jedra so iz visokokvalitetnega materiala vinyil debeline 0,55mm.

 
Vinyl je material, ki ima visoko vzdržljivost, dolgo obstojnost, ter ohranja prožnost. Debelina materiala je optimalna, saj tanjši material izgubi na obstojnosti, debeleši pa lahko postane lomljiv. Vinyl je material, ki se je izkazal za enega najvzdržljivejših materialov, ki se  uporablja v najzahtevnejših panogah.

Vinyl za izdelavo vodnih jeder je še dodatno obdelan z izločitvijo škodljivih primesi. S tem dosega visoke evropske in svetovne standarde, ter ima pridobljene številne certifikate. Med najpomembnejšimi sta TUV certifikat in EN 71, ki je med drugim predviden za otroške igrače glede neoporečnosti škodljivih primesi.

Izdelava vodnih jeder poteka z visokofrekvenčno tehniko varjenja varov in spojev.
Vsi spoji so dvojni ( dvakratno varjenje), ter imajo glavni var na spodnji strani vodnega jedra umaknjen v notranjost, kjer ne prihaja do nikakršnih pritiskov. Izdelava in uporaba vrhunskih materialov zagotavlja visoko kvaliteto vodnih jeder, ki so poglavitni del vodne postelje. Zagotavlja, zelo dolgo obstojnost in življenjsko dobo, ki  zagotovo presega 5 letno garanjcijsko dobo, ki jo jamči proizvajalec. Vodna jedra naj bi ob rednem vzdrževanju vzdržala minimalno 10 do 15 let ali več.
 

vodnajedra5Prednost vodnih ležišč je v tem, da se lastnosti vode ne spreminjajo - voda se ne "obrabi" in vedno obdrži isto obliko.  Vodna jedra odlikuje dolga življenjska doba, hkrati pa ves ta čas občutek ležanja ostaja enak. Običajna ležišča se zelo hitro pogreznejo in deformirajo, voda pa se vedno vrne v prvotno stanje.

Vodna jedra prenesejo tudi velike obremenitve. V ledvenem delu je v vodnih jedrih nameščena posebna lumbarna podpora za optimalno podporo. Posebna ojačitev spojev v vogalnih spojih onemogoča razne poškodbe tudi na tem bolj občutljivem delu samega jedra.Standardna višina vodnih jeder je 21 cm, kar pa se lahko prilagaja teži posameznika.

 
 
Dušilci valovanja
V notranjosti vodnih jeder so vgrajeni posebni dušilci valovanja v različnih stopnjah. Stopnja dušenja valovanja vodnih jeder pomeni v kolikem času po premiku telesa se postelja umiri. Bolj kot je postelja dušena, krajši je čas umiritve vode v jedrih. Dušilci so pritrjeni na spodnji del jedra. Izbirate lahko različne stopnje dušenja ( od 0 do 100 % ) vendar se priporoča vsaj 90 do 100 % umirjeno valovanje, saj se  je izkazalo za najboljše.
 
 
 
Dual in mono sistem
Vodne postelje so na razpolago v DUAL ali MONO sistemu (eno ali dva jedra). V sami kvaliteti, izdelavi in notranjosti med tema dvema ni razlik. Razlika je le, da se DUAL sistemi pričnejo pri dimenzijah od 160 cm  širine postelje naprej. DUAL sistem vključuje dve vodni jedri ločeni s pregrado, MONO pa do dimenzije 160 cm širine postelje po eno vodno jedro. MONO izvedba je primerna za spanje ene osebe, za najbolj udobno in kvalitetno spanje dveh oseb pa zagotavlja sistem DUAL  z ločenima dvema jedroma kajti le ta omogoča nemoteno spanje obeh partnerjev.

Grelci

levo_vsebina Grelci - grelni sistem
desno_vsebina

V vsak model vodne postelje je vgrajen  grelni sistem z grelcem in termostatom za nastavitev in prilagajanje želene temperature postelje. Možnost nastavitve temperature je od 25°C do 36°C . Tako vodna postelja pozimi prijetno greje, poleti pa hladi.

Najbolj primerna temperatura je običajno 28 °C. Grelci so izdelani na osnovi najnovejših tehnologij na področju grelnih sistemov. Ustrezajo najvišjim kakovostnim in varnostnim standardom, kar vključuje tudi zanemarljivo majhno porabo energije. Tudi visok izolacijski faktor dna, okvirja in prevleke zagotavljajo minimalno izgubo toplote.

grelec1

Karbonski grelci

Karbonski grelci so tako najbolj zanesljiva, varna in varčna grelna telesa. So eni redkih, ki so pridobili certifikate CE, VDE, GS in celo EMV (elektro magnetna skladnost).

Poraba energije

Elektronski termostat je izdelan iz  SMD elementov, ki so izredno varčni, tako je npr. pri postelji velikosti 200 X 200 cm, pri sobni temperaturi 20°C in nastavljeni temperaturi grelcev 28°C poraba grelcev 0,64 kWh dnevno, kar pomeni približno 2 EUR/mesec oziroma 20-30 EUR/leto.

Ob morebitni kakršnikoli napaki se grelci avtomatsko izklopijo. Tudi v primeru, da bi grelec odklopili ali, da pride do izpada električne energije ostane postelja topla še nekaj dni. Za visoko stopnjo varnosti je poskrbljeno.

greleckarbon

Grelci so izdelani v skladu z evropskimi normami in standardi :

 • 76/769/EWG (Azo-smernice)tuv2
 • 2003/11/EG
 • 2002/95/EG (RoHS)
 • 2002/96/EG (WEEE)

Pri vodnih posteljah sistema DUAL  sta v komplet vključena dva grelca in dva termostata, kar omogoča obema partnerjema ločeno nastavitev željene temperature postelje, vmesna termo pregrada pa preprečuje prehod temperature iz enega dela vodnega jedra v drugega.

Sistem vodne postelje MONO pa vsebuje grelni sistem z enim grelcem in enim termostatom za nastavitev željene temperature vodne postelje z enim vodnim jedrom, česar pa ne priporočamo pri uporabi vodne postelje za spanje dveh oseb. Tudi partnerja, ki imata vedno enake želje se pri željeni temperaturi postelje lahko razhajata zato vedno priporočamo vodno posteljo za dve osebi odločitev za sistem DUAL (dve s pregrado ločeni vodni jedri z dvema grelcema in termostatoma).

Strahovi pred kombinacijo električnega toka in vode so torej odveč saj je sistem ogrevanja vodnih postelj izpopolnjen, preverjen in popolnoma varen - testirani so tudi s potopitvijo v vodo. Tudi v primeru, da bi postelja začela puščati grelci ne pridejo v stik z vodo saj se nahajajo pod varnostnim bazenom.

 

certifikatgrelec

 

hr2

Varnostna folija

levo_vsebina Varnostna folija - zaščitni bazen desno_vsebina

Varnostna folija v primeru predrtja vodnega jedra ščiti pred izlivom vode v prostor.

V primeru predrtja vsa iztečena voda ostane v tem varnostnem bazenu in se nikakor ne more izliti v prostor. S to rešitvijo  je vsak strah o "poplavah" odveč!

Varnostna folija zaščitnega bazena je izdelana iz enakega materiala kot vodna jedra  ( vinil ). Za še večjo varnost  in vzdržljivost so vogali varnostne folije dodatno ojačani. Varnostna folija prekriva tudi zunanjo stran penastega okvirja, tako je poskrbljeno za popolno zaščito proti izlivu vode.

varnostnafolija

 

hr2

Penast okvir

levo_vsebina Patentiran sistem penastega okvirja desno_vsebina

Penasti okvir z dvojnim sistemom ojačitve

Posebnost vodnih postelj BLUEsleep je tudi patentiran sistem okvirja vodne postelje za katerega smo pridobili tudi patentne pravice na uradu za intelektualno lastnino v Sloveniji!

Da bi Vam ponudili največ in najkvalitetnejše, smo z lastnim razvojem in idejami razvili sistem dodatne ojačitve konstrukcije okvirja, ki je vgrajen pri vseh modelih BLUEsleep in imajo tako kar dvojni sistem ojačitve.

 • Prvi se nahaja v notranjosti z ojačitveno letvijo po celotni dolžini stranice.
 • Drugi pa je dodatni patentirani ojačevalni element pritrjen na konstrukcijo postelje in dodatno stabilizira okvir in ga obdrži na svojem mestu

Preprosta a nadvse učinkovita rešitev tako rešuje problem kakršnihkoli deformacij okvirjev, ki lahko nastanejo zaradi vstajanja ali obrabe postelje. 

Dvojni ojačitveni sistem zagotavlja vodni postelji popolno stabilnost in hkrati ohranja široko ležalno povšino, saj je zgornji rob penastega okvirja širok le 6 cm, kar zagotavlja popolno udobje pri ležanju.

   

penastiokvir01

 

Patentiran sistem nudi številne prednosti;

 • Vedno obdrži svojo obliko
 • Podaljšuje življensko dobo
 • Ohranja široko ležalno površino
 • Zagotavlja popolno stabilnost

 

hr2

Podstavek

levo_vsebina Nosilni podstavek
desno_vsebina

 

Pomemben del naloge sestavnih delov vodne postelje opravlja tudi nosilna konstrukcija. Sestavljena je iz nosilne plošče debeline 19 mm, katero nosi nosilni podstavek – podest.

Nosilni podstavek je izdelan posebej za vodne postelje saj ima značilno mrežasto konstrukcijo za enakomerno porazdelitev teže vodne postelje, brez točkastih obremenitev na tla. Teža vodne postelje je odvisna od njene velikosti od 400 do 700 kg. Točkovni pritisk vodne postelje na tla je zaradi posebne mrežaste konstrukcije manjši kot pri npr. vašem hladilniku.Standardna višina nosilnega podstavka je 25 cm, katera pa se lahko prilagodi na željeno višino.

Izbirate lahko tudi podstavke s predali ali podstavke na nogicah. Več o podstavkih si oglejte v rubriki podstavki.

podestsestava

hr2

Prevleke

levo_vsebina Prevleke za vodne postelje
desno_vsebina


Poleg ostalih komponent vodne postelje je tudi prevleka pomemben sestavni del vodne postelje. Prevleke za vodne postelje so v različnih izvedbah glede na lastnosti, ki veljajo za posamezni model prevleke. Kvalitetne prevleke so sestavljene iz dveh delov ( spodnji in zgornji del ) ki ju povezuje zadrga. Večje dimenzije prevlek imajo tudi sredinsko zadrgo za lažje čiščenje.

alt

 

Prevleka Classic

Prevleka modela Classic je elastična prevleka, ki je od širine 180 cm opremljena s sredinsko zadrgo in omogoča pranje do 60 stopinj C. Prevleka Classic je nekoliko tanjša od modela Medicott s specifično težo 900 g/m2, in ni antialergijska.

 

 

 

 

 

alt

Prevleka Medicott - najbolje prodajan model

Prevleka Medicott je ena izmed kvalitetnejših prevlek za vodne postelje. Medicott je bombažna antialergijska prevleka s polnilom iz votlh bombažnih vlaken, ki onemogočajo razvoj pršic. Spodnja stran prevleke je iz frotirja. Teža prevleke je 1260g/m2.


Pri prevleki Medicott se s posebnim postopkom predelave iz bombaža izločijo voski in pektini, kar preprečuje plesni in s tem alergije, kar je še posebno pomembno pri težavah z alergijami. Prevleka je izdelana v skladu s strogim standardom Okotex 100 ( mednarodna ekološka oznaka Oko – Tex standard 100 ). Za pridobitev tega certifikata mora tekstilni izdelek izpolniti 12 humano ekoloških meril, kot so med drugimi vsebnost pesticidov, težkih kovin, formaldehida itd.


Prevleka je od širine 180 cm naprej opremljena s sredinsko zadrgo in omogoča pranje in čiščenje v pralnem stroju do 60 stopinj C.

alt

 

Prevleka Medicott Silver

Model prevleke Medicott Silver ima v osnovi vse lastnosti kot antialergijska prevleka Medicott. Posebnost prevleke so dodana srebrna vlakna, ki delujejo antistatično in varujejo pred nabiranjem prašnih delcev ter še dodatno povečajo antialergijski učinek.


Prevleka ima težo 1260g/m2 in ima od širine 180 cm sredinsko zadrgo. Deljiva zadrga omogoča pranje in čiščenje v pralnem stroju vsakega dela posebej na temperaturah do 60 stopinj C.

 

 

 

alt

Prevleka Silver Visco Top

 

Prevleka z vgrajeno Visco peno.

Prevleka Silver Visco Top je v osnovi antialergijska prevleka Medicott ( z dodatkom srebrnih vlaken ), ki ima v srednji del prevleke vgrajen dodaten sloj Visco spominske pene. Spominska pena je nameščena v sredinskem dodatku, ki z dvojno zadrgo povezuje spodnji in zgornji del osnovne prevleke. Sredinski dodatek ima luknjičasto zgradbo, da omogoča zračenje Visco spominske pene.

Za tiste, ki nihate med izbiro klasične ali vodne postelje.


Dodatek Visco spominske pene združuje lastnosti vodne postelje in klasičnega ležišča. Daje občutek bolj kompaktnega in tršega ležišča. Visco top lahko po želji kadarkoli odstranite in dobite model vodne postelje brez visco pene.


Prevleka ima od širine 180 cm naprej vključeno sredinsko zadrgo. Deljiva zadrga omogoča pranje in čiščenje v pralnem stroju vsakega dela posebej na temperaturah do 60 stopinj C. Visco pena ni pralna, lahko pa jo po potrebi odstranite in prezračite na zraku.


Model Visco Top je namenjen predvsem tistim kupcem, ki nihajo med nakupom vodne postelje in klasičnega ležišča. Pri tem modelu so združene lastnosti obeh – dva modela v enem.

 

hr2

nazaj gor

 

 
leftbot
logo_transparent

B studio d.o.o.

Razstavni salon:
Cesta talcev 6/a
4220 Škofja Loka
tel.: 04/51 70 804
rightbot


 

 

Stran je last podjetja B Studio d.o.o.. Copyright © 2008
Narejeno z Joomla! Izdelava strani: Leon Panjtar